به گزارش توانگر نیوز ، در سه برنامه قبلی توسعه میانگین رشد اقتصادی ما 1.8 درصد بوده، لذا الزامات اساسی برای دستیابی به این رشد لازم است و در کنار بهرهوری پیش از الزامات تشکیل سرمایه است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: سهم بخش خصوصی در تشکیل سرمایه طی برنامه هفتم توسعه باید حدود 6درصد از رشد سالانه اقتصاد است.
وی افزود: اگر افزایش سرمایه اتفاق نیفتد موضوع اشتغال حل نمیشود و تولید ناخالص داخلی GDP کشور تکان نخواهد خورد و این در حالی است که وضعیت تشکیل سرمایه بر اساس بررسیهایی که اتاق تهران از منابع معتبر مانند بانک مرکزی انجام داده نشان میدهد که در سال 1390 میزان تشکیل سرمایه به قیمت سال 1395 در مجموع 523 همت بوده و در سال 1401 به قیمت سال 1395 میزان تشکیل سرمایه 275 همت بوده است، لذا بررسی وضعیت تشکیل سرمایه در 12 ساله حاکی از آن است که تشکیل سرمایه در 12 سال گذشته به نصف کاهش یافته است.بررسی وضعیت استهلاک سرمایه نیز نشان میدهد که استهلاک سرمایه در سال 1390 به میزان 180 همت و در سال 1400 به میزان 257 همت بوده است و لذا استهلاک با تشکیل سرمایه برابر شده است.
نجفیعرب بیان داشت: بررسی وضعیت جذب سرمایهگذاری خارجی در سال 1390 تا سال 1401 نیز حاکی از آن است که حداکثر 5 میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی کسب کردهایم و در سال 1401 در مجموع میزان جذب سرمایهگذاری خارجی کشور به 1.5 میلیارد دلار رسیده است.
وی افزود: این در حالی است که ما برای رشد اقتصادی به سرمایهگذاری نیاز داریم و بر اساس شنیدهها بانک مرکزی لزوم سرمایهگذاری 200 میلیارد دلار سالانه را برای رشد اقتصادی 8 درصدی پیشبینی کرده است و سازمان مدیریت و برنامهریزی هم لزوم سرمایهگذاری بین 70 تا 80 میلیارد دلار سرمایهگذاری سالانه را برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصد پیشبینی کرده است.
وی بیان داشت: وزارت اقتصاد برای تحقق رشد اقتصادی 100 میلیارد دلار سرمایهگذاری سالانه را پیشبینی کرده است، بنابراین من فکر میکنم به عنوان بخش خصوصی باید برای تحقق رشد اقتصادی در برنامه هفتم تدبیر کنیم و پیشنهاد عملی در جهت بایدها و نبایدها داشته باشیم و لازم است به هم کمک کنیم تا بتوانیم به رشد نزدیک 8 درصد اقتصاد در برنامه هفتم توسعه برسیم.
** رئیس اتاق بازرگانی تهران تعیین شد
با رأی اعضای هیأت نمایندگان اتاق تهران، رئیس اتاق بازرگانی تهران در دور دهم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی انتخاب شد.
با رأی اعضای هیأت نمایندگان اتاق تهران، محمود نجفیعرب به عنوان رئیس اتاق در دور دهم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی انتخاب شد.
نجفیعرب به عنوان تنها نامزد موفق شد 32 رأی از مجموع 51 رأی را کسب کند.
وی در دور هشتم و نهم اتاق تهران رئیس کمیسیون اقتصاد سلامت بود.
همچنین صادقینیارکی، شهاب جوانمردی، عباس آرگون و فرزین فردیس دیگر اعضای هیأت رئیسه اتاق تهران در 4 سال آینده هستند.