به گزارش توانگر نیوز به نقل از رویترز، نرخ بازار لحظهای انس طلای جهانی (ساعت ۹:۰۰ IRST)، با جهش ۱.۱ درصدی، در قیمت ۱۹۶۶.۵ دلار معامله شد. در روز چهارشنبه، بازار آتی طلای جهانی با افزایش ۰.۲ درصدی به قیمت ۱۹۷۰ دلار به ازای هر انس رسید.
ایاک اسپیواک (Ilya Spivak)، مدیر اقتصاد کلان بینالملل در Tastylive، تصریح کرد: یک جهان ایدهآل برای بازار طلا پدید آمد. به عبارتی، یک کاهش شدید در ارزش دلار آمریکا و بازده اوراق خزانهداری ایالات متحده رقم خورد، اما بازدهی بازار طلا اشباع شده و تنها افزایش عادی را تجربه کرد. این واقعه نشان میدهد هنوز ریسکهای ژئوپلیتیک در بازار طلای جهانی وجود دارد. ریسکهایی که ممکن است ناشی از گسترش جنگ حماس و رژیم صهیونیستی باشد.
انتشار آمارهای تورم شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) آمریکا در روز سهشنبه نشان داد که تورم اکتبر همانند ماه سپتامبر بوده و تغییر چشمگیری نداشت. در مقیاس سالانه، تورم ساختاری آمریکا به کمترین مقدار دو ساله خود رسید.
تورم کمتر از انتظار آمریکا ارزش دلار نسبت به سایر ارزها را به کمترین مقدار دو ماهه خود کاهش داد و قدرت خرید طلا را برای نگهدارندگان سایر ارزها بالا برد. نرخ بازده اوراق خزانه معیار آمریکا، یعنی اوراق خزانه با سررسید ۱۰ ساله، به کمترین مقادیر خود در دو ماه اخیر سقوط کرد.
به استناد CME FedWatch tool، هماکنون ۶۵ درصد از فعالان اقتصادی اعتقاد دارند کاهش نرخ سیاستی فدرال رزرو در میماه سال بعدی میلادی رخ خواهد داد. لازم به ذکر است، این مقدار در مقایسه با دوشنبه هفته قبل که تنها ۳۴ درصد فعالان بازار انتظار کاهش نرخ در ماه می را داشتند، تغییر دیدگاه قابل توجهی را تجربه کرده است.
میتوان گفت، نرخهای بهره پایینتر دلار آمریکا، جذابیت داراییهای بدون بازده همچون طلا را افزایش خواهد داد.
اکنون سرمایهگذاران منتظر انتشار دادههای شاخص قیمت تولید کننده (PPI) آمریکا در ادامه روز چهارشنبه هستند تا بتوانند دید بهتری نسبت به چشمانداز آتی نرخهای بهره هدف فدرال رزرو پیدا کنند. اقتصاددانان پیشبینی میکنند افزایش ماهانه ۰.۱ درصدی در شاخص قیمت تولید کننده رخ دهد که نسبت به افزایش ۰.۵ درصدی ماه سپتامبر، روندی کاهشی را طی خواهد کرد.
در گروه فلزات گرانبها؛ قیمت هر اونس نقره با افزایش ۳.۷ درصدی به ۲۳.۲ دلار رسید و قیمت اونس پلاتین نیز با جهش ۲ درصدی در قیمت ۸۸۸.۸ دلار معامله شد.